Brightlands | Volop in ontwikkeling

february 12, 2020

Op Brightlands Campus Greenport Venlo zijn diverse faciliteiten aanwezig om innovatie te ondersteunen en je bedrijf te helpen groeien. De Innovatoren en Villa Flora bieden tal van mogelijkheden voor jouw bedrijf. In 2021 komen er nog meer faciliteiten bij met de nieuwe gebouwen BrightHouse en BrightWorks.

 

Innovatoren en Villa Flora

Op het campusterrein wordt de kracht van de regio gebundeld, versterkt en verder uitgebouwd, door de ontwikkeling van state-of-art faciliteiten voor business development, fundamenteel en toegepast onderzoek, onderwijs en ontmoeting. Brightlands Campus Greenport Venlo: letterlijk en figuurlijk de proeftuin voor het voedsel van morgen.

Huisvesting van de huurders van de campus vindt plaats in Villa Flora, Innovatoren, tijdelijke kassen en op het buitenterrein. Deze bieden kantoorruimtes, vergaderruimtes en tal van onderzoeksfaciliteiten waar gewerkt kan worden aan productinnovaties, zowel op het gebied van Gezonde en Veilige Voeding, Future Farming en Biocircular Economy. Aangezien de campus steeds meer gebruikers aantrekt wordt het beschikbare verhuurbaar vloeroppervlakte (VVO) snel schaars en is er door de komst van BrightHouse en BrightWorks weer meer beschikbare verhuurbare vloeroppervlakte (VVO).

 

BrightHouse

Het realiseren van een flexibel gebouw waarin huurders binnen verschillende vormen een kantoor en/of lab kunnen huren, is een van de basisontwerpuitgangspunten geweest voor BrightHouse. Het concept is gebaseerd op een ontwerp, waarin binnen een modulair systeem per gebouw diversiteit en karakter kan worden aangebracht. Het gebouw kan verdeeld worden in drie delen. Het linker en rechter gedeelte dat modulair ingericht kan worden als laboratorium of kantoor en een centraal middengedeelte waar het centrale trappenhuis met alle gemeenschappelijke voorzieningen de ruggengraat van de gebouwen vormt en zorgt voor een verbindende rol tussen de verdiepingen en verchillende gebruikers. De ingebruikname van het eerste BrightHouse zal rondom de zomer van 2021 zijn.

 

Brighthouse_Brightlands_Campus_Greenport_Venlo_1.jpg

 

 

 

 

 

 

BrightWorks

Naast BrightHouse wordt gestart met het ontwikkelen van het zogenaamde BrightWorks concept, dat bestaat uit zelfstandige units die schakelbaar zijn. Deze schakelbare units geven invulling rondom de behoefte voor werkplaatsen. Voor de units wordt een basispakket ontwikkeld dat met behulp van een keuzepakket door de klant verder samengesteld kan worden conform de eisen van de klant. Hierbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld het wel of niet toevoegen van een verdiepingsvloer of een sectionaalpoort. Dit concept kan gefaseerd per blok gerealiseerd worden, waardoor snel aan de behoeftevraag voldaan kan worden. Omdat dit concept bestaat uit kleinschaligere gebouwen sluit dit prima aan bij de paviljoenachtige setting die rondom de Villa Flora bedacht is.

 

BrightHouse_BCGV_1.png

 

 

 

 

 

 

Wil je zelf bouwen of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Campus Vastgoed Greenport Venlo via +31 77 850 33 61 of stuur een mail naar info.greenportvenlo@brightlands.com 

 

  overview news & events

Related news