Gastcolumn

Ingrid Schäfer-Poels

Politiechef eenheid Limburg

‘Ik krijg die vraag vaker: ‘waarom is de politie op de campus gaan zitten?’ Er is niet één reden voor onze komst naar de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen, het zijn er meer. Door samen te werken en slimme allianties te smeden met bedrijven en onderzoekers denken we innovatiever te kunnen opereren. Waarom zou je alle slimme technieken zélf willen bedenken als er mensen zijn die daar al heel veel vanaf weten en je kunnen helpen? Daarom hebben we voor Brightlands gekozen.

  Alles zelf willen regelen
is niet meer van deze tijd.

Denk bijvoorbeeld aan de bestrijding van cybercrime en financieel-economische criminaliteit. Vaak lastig te ontdekken. Bij een moord wil je de dader snel aanhouden. Maar als je ziet dat die dader steeds vaker een huurmoordenaar is, dan wordt het veel belangrijker die wereld erachter in kaart te brengen en de opdrachtgever te vinden. Dat zijn heel andere onderzoeken, waarbij intelligence en data een grote rol spelen. Die data willen we ook voor ander politiewerk gebruiken. Door goed en snel te analyseren, denken we straks bijvoorbeeld te voorspellen waar woninginbraken te verwachten zijn.

Verbindingen leg je niet vanuit je bureau

Toch is dat inhoudelijke van politiewerk niet de enige reden voor onze komst naar de campus. Van oudsher is de politie een redelijk gesloten organisatie, die alles zélf wel regelt. Dat past niet meer in deze tijd. In mijn visie op politiewerk in de toekomst gaan we ons letterlijk verbinden aan de maatschappij waarín en waarvóór de politie werkt. Die verbindingen leg je niet vanuit je politiebureau. Ook dáárom zitten we op de campus.

De kracht van toevallige ontmoetingen

We zitten er nu een half jaartje en ik vind het zó verfrissend. Je komt zoveel verschillende mensen tegen: jong en oud, soms een tikje alternatief. Onderzoekers, mensen met een startend bedrijfje en van gerenommeerde ondernemingen en instituten, studenten. Ieder met een eigen verhaal. Laatst raakte ik er in gesprek met studenten. Zó interessant om te horen wat die jongeren beweegt en hoe ze tegen hun toekomst en tegen ons als politie aankijken. Ik ga die opleiding binnenkort bellen om aan dat toevallige gesprek een vervolg te geven. Het zijn mensen van wie ik hoop dat we ze straks kunnen interesseren om bij ons te komen werken. Op onze politiebureaus was ik ze nooit tegengekomen, op de campus wel.

De internationale focus van Brightlands inspireert daarbij. Ook wij werken in de euregio veel met Belgische en Duitse collega’s samen. Belgische collega’s waren een tijdje geleden op de campus. Ze waren razend enthousiast; die zouden zó bij ons willen intrekken.

Resultaat behaal je alleen buiten je comfortzone

Ik besef dat dit een heel andere manier is van naar politiewerk kijken. Ook binnen onze eenheid moet ik soms nog collega’s overtuigen. Je wordt een beetje uit je comfortzone gehaald. Uiteraard zal ik over enige tijd de vraag krijgen wat het concreet heeft opgeleverd. Wat ik tot dusverre hoor en zie, is erg bemoedigend. Inhoud en resultaat zijn natuurlijk erg belangrijk. Maar ook die cultuur van samenwerken en partnerschap zoals op de campus staat voor mij model voor het politiewerk van de toekomst.‘

Wil je gastcolumns voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor Brightlands News.

Over Ingrid

Huidige functie
  • in maart 2018 benoemd
  • jongste politiechef
  • eerste vrouwelijke politiechef van Limburg
Loopbaan
  • sinds 2006 diverse functies binnen politie, waaronder adviseur korpsbeheerder en sectorhoofd Parkstad
  • o.a. beleidsadviseur Integrale Veiligheid en kabinetschef van de burgemeester bij gemeente (Sittard-)Geleen
Privéleven
  • 41 jaar
  • getrouwd
  • moeder van twee kinderen