Test & Taste Edition

Event date: October 04, 201907:00u
End date: October 04, 2019


Wil jij alles weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van (gezonde) voeding en agrofood? De kracht van samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven ervaren? En wil jij bovenal weten hoe gezond je zelf eigenlijk bent?

Op vrijdag 4 oktober ontdek je hoe belangrijk gezonde voeding maar ook veilige voeding, future farming en bio circular economy is! We starten om 07:00 met een ontbijt waarna jullie door diverse inspirerende sprekers meegenomen worden in de laatste ontwikkelingen binnen de voedingsinnovatie en Agri Food sector. Na het plenaire programma gaat het event over in de Test & Taste Experience bestaande uit een innovatiemarkt met meer dan 50 bedrijven, workshops, lezingen en een Test & Taste lab.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor het event. Voor vragen kun je een mail sturen naar info.greenportvenlo@brightlands.com.

Programma

07:00 Inloop en ontbijt

08:30 Opening Test & Taste Edition door Saskia Goetgeluk (directeur Brightlands Campus Greenport Venlo en Joost van den Akker (gedeputeerde Provincie Limburg)

09:00 Test & Taste: toelichting vitamine/mineralen en ontlasting onderzoek door Koen Venema (Maastricht University) & Bart Kuijpers (Brightlabs)

09:30 Mystery Guests

09:55 Keynote spreker: Tom Oostrom (Nierstichting)

10:15 Test & Taste Experience:

  • Test & Taste Lab
  • Innovatiemarkt
  • Workshops
  • Open Brains
  • Lezingen
  • Lunch

'85% van de Nederlanders gebruikt meer zout dan de aanbevolen maximum hoeveelheid van 6 gram per dag. Dat komt doordat 80% van het teveel aan zout dat wij eten in voorverpakte voeding zit. Minder zout eten helpt nierschade te voorkomen. Wij maken ons als Nierstichting hard voor het voorkómen van nierziekte en wij roepen de voedingsmiddelenindustrie op om de hoeveelheid zout in producten te verminderen. Een gezamenlijke aanpak is cruciaal.'

 

- Tom Oostrom, Directeur Nierstichting

         TomOostrom2.jpg

  overview news & events