Future Farming Event

Meet the pitchers

Op 18 april presenteren 10 innovatoren hun bedrijf en/of project. Wat betekent Future Farming voor hen? Wat is hun grootste uitdaging? En wat kan jij betekenen?

Appsforce: big data op de boerderij – Andre Fabris
Future of Farming richt zich op problemen zoals vermindering van geschikte landbouwgrond, ontbossing, klimaatveranderingen en toename van de wereldbevolking. Grootste challenge voor ons is ondersteuning vinden voor het project, marketing en sales, investeerders en partners. Jullie hulp is welkom!

Cerescon: selectieve oogstmachine voor asperges – Thérèse van Vinken
Alle selectieve oogst is handmatig. Alle voloogst is geautomatiseerd. Door het gebrek aan arbeidskrachten zal ook de selectieve oogst geautomatiseerd moeten worden.

Cerescon wil een grote speler worden in het selectief oogsten. De uitdaging hierbij is om als kop-staart bedrijf ontwikkeling, productie, verkoop en service internationaal te realiseren. Brightlands ligt in het hartje van het grootste aspergeproductiegebied van Nederland. Voor telers is zo’n nieuwe ontwikkeling van Cerescon zeer belangrijk maar ook natuurlijk een zeker risico. Het zal hun hele bedrijfsvoering beïnvloeden. De Brightlands Community zou kunnen helpen om de introductie bij telers te begeleiden en mogelijk financiële risico’s te beperken.

Circular Design Group: transparantie in de ontwerpfase – Cindy Stribos
Future Farming is samen werken aan oplossingen voor de toekomst op basis van het delen van kennis. Enthousiasme creëren en het vinden van bereidheid om samen te werken en kennis te delen is hierbij een uitdaging. Brightlands verbindt studenten, ondernemers en onderzoekers. Zij staat voor samenwerking en open innovatie. Dat sluit direct aan bij de visie van de Circular Design Group: “Open minds to design high performance future Circular Systems & Materials in building environments”.

Innoveins Seed Solutions: High-tech onderzoek naar plantenzaden – Niels Peeters
Future farming betekent het zorgdragen voor een verbetering en verduurzaming van de agrarische sector in zijn algemeen. Het is namelijk van belang om de eindconsument van veilige, goede en betaalbare voeding te voorzien. Onze grootse challenge is om met data impact te creëren op de voedselketen, waarbij er begonnen wordt met de basis wat het zaad betreft. Een cross-over tussen bedrijven binnen Brightlands en nieuwe technologieën die wellicht toepasbaar gemaakt kunnen worden binnen de zaadindustrie zou een hele waardevolle synergie zijn.

Light4Food: Nieuwe mogelijkheden in Indoor Farming – Niels Jacobs
Future Farming betekent voor ons Indoor Farming. We zijn op zoek naar meer mogelijkheden voor Indoor Farming, ook voor gewassen zoals tomaat, komkommer, aardbei, blauwe bessen en meloen. We willen meer onderzoeksfaciliteiten bouwen om meer kennis over Indoor Farming op te bouwen in nieuwe gewassen en in projecten. Hiervoor willen we samenwerken met bedrijven en kennisinstellingen.

Thatchtec: Grondontsmetting zonder chemische bestrijdingsmiddelen - Herman Feil
Future Farming is een land- en tuinbouw zonder chemische bestrijdingsmiddelen, met hogere opbrengsten door gezondere bodems. Grootste challenge is het aantrekken van financiering voor het wereldwijd uitrollen van Bodem Resetten. De community kan helpen met het vinden van investeringspartners, en partners voor de ontwikkeling van goedkopere grondstoffen (=eiwitrijke agro-bijproducten) voor Bodem Resetten.

Accerion - Vincent Burg

Blue Engineering: Wolky Tolky - Jeroen Rondeel

Stogger: Flexibel aanstuurbaar & reflectief LED armatuur voor verhoogde opbrengst in vertical farming - Pieter Peeters

Meld je aan voor het Future Farming Event

Aanmelden